NYNÍ NÁS NAJDETE NA ADRESE PODĚBRADOVA 106 V BRNĚ A STALI JSME SE SOUČÁSTÍ FIRMY IRIDIUM.

Back To Top

Kancelář dle módních trendů

Rádi byste si zařídili kancelář, která nebude jen studeným šedým místem? Která bude stylová a zároveň funkční a pohodlná? Ve které se budete cítit jako doma, stejně jako vaši zaměstnanci a příchozí klienti? Nechte se inspirovat, poradíme vám, co je dnes takříkajíc IN a čím lze strohé kancelářské prostory oživit a dodat jim šmrnc.

 

Feng Shui
Řada lidí nepřikládá pracovnímu prostředí takovou pozornost, jakou věnuje zařizování soukromého bydlení. Přitom v kanceláři tráví většina z nás minimálně stejnou dobu jako doma. Proto by i naše kanceláře měly být zařízeny nejen funkčně a prakticky, ale také esteticky a inspirativně. Čím líp se budeme v kanceláři cítit, tím líp nám půjdou zadané úkoly od ruky. Příjemná atmosféra působí pozitivně i na naše stávající a potenciální zákazníky, kteří se spíš vrátí do pohodových míst. Důležitým faktorem jsou samozřejmě i dobré vztahy mezi zaměstnanci a jejich dobrá nálada. I na to má správně zařízená kancelář vliv. V této souvislosti se stále častěji zmiňuje východní umění práce s prostorem a lidmi v něm – FENG SHUI. Zařizujeme-li kancelář v tomto duchu, pak musíme splnit pět podmínek FENG SHUI, jen ty nám zaručí stoprocentní účinek:

 
1) POCIT BEZPEČÍ
Jak se cítíte ve vysoké prosklené budově? Máte v ní pocit jistoty a bezpečí? U těchto moderních věžáků chybí přirozená opora, jinými slovy „krytá záda a boky“, to nám zajistí například okolní zástavba, vzrostlé stromy, zeď či svažitost terénu. Z toho vyplývá, že už samotný výběr místa, v němž si zřídíte kanceláře, je důležitý. A co třeba bezprostřední okolí? Popřemýšlejte, jak na vás působí zeleň a klid ve srovnání s rušnou silnicí nebo místem častých krádeží a výtržnictví. Pocit bezpečí ale vytváříme i uvnitř budovy, v interiérech kanceláří. Týká se především umístění pracovního stolu nebo uspořádání zasedací místnosti.

 
2) BUĎTE JINÍ, PRYČ S UNIFORMITOU
Co si vybavíte pod slovem „kancelář“? Pokud šedivé open-space prostory bez jakékoli jiskry a nápadu doplněné hrnky a propiskami s logem firmy, pak vám radíme – takhle ne. Vybavení kanceláře nemusí být jen strohé, šedé a chladné. Nebojte se barev a pro kanceláře netradičních tvarů, investujte do nadčasového vybavení a věnujte čas pro vytvoření osobitého interiéru. Přírodní materiály vám pomohou vytvořit přirozené prostředí a celkový harmonický prostor zajistí uvolnění a pohodu jak zaměstnanců, tak i klientů a jiných návštěv.

 
3) INDIVIDUALITA A FIREMNÍ IDENTITA
Každý zaměstnanec nesmí tápat, musí přesně vědět, kde pracuje a proč. To platí i u klientů – ty by měla hned před vstupem přivítat firemní identita, tedy výrazné logo, souznění firemních barev, jasná nabídka služeb, ukázky vaší činnosti v podobě prezentace na obrazovce, letáků, fotografií, plakátů, brožur, různých ocenění (máte-li) apod. Tohle všechno dodá příchozím pocit, že vaše firma je ve svém oboru „profík“ a přesně ví, co dělá a co je jejím cílem. A nejde jen o příchozí návštěvy, také vaši zaměstnanci budou pyšní, že mohou být součástí právě vaší firmy. Ve FENG SHUI je člověk a jeho individualita na prvním místě. Proto i zaměstnanci by měli mít možnost upravit si své pracovní místo dle sebe, alespoň v rámci možností.

 
4) ROSTLINY PĚSTUJÍ DOBRÉ VZTAHY
Podle FENG SHUI vypovídají rostliny rozmístěné v prostoru o kvalitě mezilidských vztahů, potažmo vztahů mezi zaměstnanci. Každá květina vyžaduje péči, stejně jako vztahy. Krom toho dodávají rostliny potřebnou energii. Tak hurá do květinářství.

 
5) PROSPERITA A UZNÁNÍ
Zisk je cílem každé firmy. Ve FENG SHUI to znamená umístění symbolu hojnosti – strom nebo rostlina s bohatým listovím, mísa plná ovoce nebo bambusové stvoly ve skleněné váze. Vedle nešlápnete ani s akváriem s rybičkami či fontánou. Pro uznání a společenskou prestiž rozmístěte získaná ocenění, certifikáty, fotografie s významnými zákazníky či partnery.

 
Nebojte se barev a doplňků
Pohodovou kancelář ale můžete vytvořit i díky obyčejnému textilu (například záclony, barevné závěsy, koberce, polštářky na pohovce) a výrazné výmalbě. Barevné stěny či dokonce tapety nepatří jen do našich domovů, dobrou atmosféru vytváří i v kancelářských prostorách. Nebojte se experimentovat a nespokojte se s holými bílými stěnami, působí to neosobním a chladným dojmem. I tady platí, že zajímavý interiér, útulnost a osobité kouzlo dodá energii, zlepší náladu a dostane vás i zaměstnance do té správné pracovní pohody.

 

 

 

Moderní a stylový nábytek
V dnešní době je nabídka na trhu s kancelářským nábytek pestrá a vybere si opravdu každý. Už nekoupíte jen nudný a nepohodlný nábytek. V nabídce je celá řada barevných a stylových sestav, ergonomických kancelářských křesel, kvalitních a nápaditých sedaček v nadčasovém designu… Zase platí – nebojte se odvázat a jít do výrazných barev, netradičních tvarů a moderního nadčasového designu. Uvidíte, že vaší kanceláři to jen prospěje a klienti se budou rádi vracet na další jednání…