NYNÍ NÁS NAJDETE NA ADRESE PODĚBRADOVA 106 V BRNĚ A STALI JSME SE SOUČÁSTÍ FIRMY IRIDIUM.

Back To Top

Dětský pokoj, dětské útočiště

Každý z nás potřebuje svůj prostor, své soukromí, místo, kde bude mít klid na práci i odpočinek. Platí to i u dětí. Zatímco rodiče mají svou ložnici či pracovnu, děti potřebují vlastní pokoj, své dětské království, v němž si budou samy vládnout a budou se cítit v bezpečí a pohodě.

Rostoucí nábytek je v kurzu
Každý dětský pokoj by měl být multifunkční a prakticky zařízený. Jedná se o místo, kde si děti hrají, spí, učí se i odpočívají. Dle toho by měl být tedy uzpůsoben. Nejpraktičtějším nábytkem do dětských pokojů je samozřejmě ten rostoucí, který nemusíte každý rok měnit, který roste spolu s vaší ratolestí. Kvalitní dětský stůl i židle tak mohou být součástí pokoje třeba po celou školní docházku. Postel pak volte nadčasově a oživujte aktuálním povlečením – předškoláka potěší jeho oblíbená kreslená postavička, školák dá přednost něčemu „dospělejšímu“. Dětský pokoj se tak snadno změní ve studentský během mžiku.


Děti, zapojte se!
Při zařizování dětského pokoje myslete hlavně na své děti, které budou pokoj obývat. Nebojte se je naplno zapojit do zařizování, stěhování, úklidu po rekonstrukci… Není lepší způsob, jak získat k danému místu vztah než dřinou a vlastním potem. Navíc i menší děti tak pochopí, že to není jen tak a zařídit si hezké bydlení je pořádná fuška. O to větší radost budou ze svého království mít.


Barvy a nápaditost
Kde jinde se odvázat než v dětském pokoji? Děti mají rády veselé barvy, hravé tvary, nejrůznější kombinace a vtipné potisky. Nebojte se popustit uzdu fantazie a udělejte dětem z pokoje třeba pohádkový les, v němž bude postel vypadat jako domeček na stromě, stůl jako pařez a židle bude třeba ve tvaru hřibu. Na zeď spolu s dětmi namalujte stromy a na podlahu umístěte zelený koberec. V takovém „lese“ půjde samo a s úsměvem i psaní domácích úkolů. Ovšem nezapomeňte, že pokojík nezařizujete na půl roku…


Bezpečnost na prvním místě
Při vymýšlení nejrůznějších nápadů na „cool“ pokojík je však nutné myslet také na bezpečnost. A to více než v kterékoli jiné místnosti v bytě/domě. V dětském pokoji bude váš potomek trávit čas sám, musíte mít tedy jistotu, že se mu nemůže nic stát. Víc než kdy jindy sázejte na opravdu kvalitně zpracovaný nábytek, u něhož nebude hrozit snadné ulomení dvířek či vysunutí šuplíku, vyhněte se ostrým hranám, nezačištěným okrajům a nedotaženým úchytům a šroubům. Velkým rizikem levného nábytku je nestabilita a následný pád skříňky či police.
3 v 1
Dětský pokoj je místem, kde děti spí (ložnice), hrají si, přijímají návštěvy kamarádů či relaxují (obývák) a samozřejmě se učí (pracovna). Proto je vhodné pokoj opticky rozdělit na tři části (i v menším pokoji se toho dá šikovným uspořádáním docílit) – spací, obývací a pracovní kout s psacím stolem. Ideálním řešením je patrová postel, která má v horní části lůžko a ve spodní obývací část, kam se může umístit například malá pohovka se stolečkem, skříň na hračky, křesílko nebo stůl s počítačem. Zvlášť oblíbené jsou patrové postele, které mají dolní část zakrytou látkou, což vytváří úkryt, „bunkr“ – nahoře se tak děti vyspí, dole si pohrají. Pod lůžko se dají umístit i nižší skříně na oblečení či knihy. Tím se maximálně využije prostor. V pokoji by dále neměly chybět ani praktické skříně s dostatečným úložným prostorem a šikovné poličky na dětské drobnosti.
Pokud tápete a nevíte si rady, jaký nábytek do dětského pokoje pořídit, stavte se v Radě, poradíme vám a nabídneme řešení.

Podívejte se na produkty v naší nabídce DĚTSKÉ ŽIDLE A STOLY.