NYNÍ NÁS NAJDETE NA ADRESE PODĚBRADOVA 106 V BRNĚ A STALI JSME SE SOUČÁSTÍ FIRMY IRIDIUM.

Back To Top

Vyberte si tu správnou židli

Prosedíte drtivou část pracovní doby? Odcházíte z kanceláře a všechno vás bolí? Jste rozlámaní a unavení z celodenního sezení? Pak je možná na čase vybrat si jinou židli. Vyhnete se hrbení, bolestem zad, krční páteře i hlavy. Zvýšíte svou schopnost koncentrace, zlepšíte si krevní oběh a snížíte stres. To všechno díky zdravému sezení. A k tomu potřebujete tu správnou židli. Jak ji vybrat?

Ergonomická židle
Ideálním řešením je ergonomická židle, která se přizpůsobí křivkám vašeho těla. Má několik důležitých prvků – upravitelnou výšku sedáku, podpěrky pro ruce, nastavitelnou oporu zad, opěrku hlavy, kolečka, otáčecí a houpací mechanismus. Na trhu dnes najdete pestrou škálu kvalitních kancelářských židlí, které navíc lahodí i oku – barvy, design, tvar, každý si přijde na své. Ale co je při výběru židle opravdu důležité, je samozřejmě hlavně to, aby se vám na ní pohodlně sedělo, aby se židle přizpůsobila vám, nikoli naopak.


Až se rozhodnete pro nákup kancelářské židle, zaměřte se na několik kriterií:
· Anatomické opěradlo – přizpůsobí se vaší páteři a zajistí tak přirozenou a zdravou polohu. Proto je nezbytné vybírat si židli osobně, protože každý z nás má jinou postavu a pro každého je pohodlné něco jiného. Součástí opěradla by měla být i hlavová opěrka a možnost nastavení výšky. Krk by měl být rovný a hlava volná.
· Nastavitelné područky – neboli podpěrky pro ruce jsou důležité hlavně pro lidi, kteří sedí delší dobu u počítače. Zajistí vám pohodlnou polohu rukou při práci u stolu, potažmo počítače.
· Stabilní „podvozek“ – každá židle by měla být bezpečná, tedy stabilní. Zároveň by měla „umět jezdit“ a otáčet se. Samozřejmostí jsou kvalitní kolečka, vyzkoušejte si proto ještě před koupí, zda se kolečka nezadrhávají a židle se bez problémů otáčí.
· Sedák – měl by být nejen pohodlný, ale i dostatečně široký, anatomicky tvarovaný a ne úplně měkký.
· Synchronní mechanimus – při výběru kvalitní židle se s tímto termínem určitě setkáte. Jedná se o již výše zmíněné, totiž maximální přizpůsobení sedáku a opěradla vašemu tělu i pohybům. Řeč je o tzv. dynamickém sezení.
· Materiály – investujte do kvality. Kvalitní materiály zajistí delší životnost i vaše celkové pohodlí.
Dopřejte si pohodlí i v kanceláři, uvolněte se a relaxujte i při práci u počítače. Věřte, že to lze. Stačí si jen vyzkoušet pár židlí a vybrat tu, která nejvíce ladí s vaším tělem. Budete-li pohodlně sedět, budete v dobré náladě a celkové pohodě, což přinese lepší pracovní výsledky.
Obecně platí, že při výběru židle je dobré nechat si poradit od odborníků. V Radě tomu rozumíme a rádi se s vámi podělíme o zkušenosti s jednotlivými typy židlí. Protože každému vyhovuje něco jiného, je důležité nechat si poradit a osobně si židli vyzkoušet. Přijďte a my už pro vás vybereme to nejlepší…